Dan jabuka – 20.listopada 2023.

Zmajčeki su i ove godine obilježavali Dan jabuka mnogobrojnim aktivnostima. Obzirom da je jabuka kraljica voća, djeci su ponuđene različite aktivnosti na temu.

Tako su osim uspoređivanja veličina i boja jabuka, isprobavanja okusa različitih boja jabuka, djeca imala priliku raditi  Čarobni kolač od jabuka. Pripremali smo sastojke, pamtili recept, dodavali sastojke ( mjerili po čašama), a zatim kolač odnijeli u kuhinju na pečenje.

Zmajčeki su uživali u dramatizaciji igrokaza „Kruška ili jabuka- pitanje je sad?!“, veselili se i smijali, a potom se likovno izražavali rezajući zelene i crvene salvete te stavljali u izrezane oblike od plastičnih boca. Ujedno smo bili eko osviješteni te koristili materijale koji bi bili za odbaciti, no mi smo ih iskoristili u kreativne svrhe. Dio skupine odabrao je točkanje jabuke plutenim čepovima što je bila još jedna prilika za likovni izraz, a dio je odabrao jabuku za bojanje u  kojoj je zadatak bio da svaki dio oboje drugom bojom. Također, djeca su dobila predloške jabuke, linije za rezanje i labirint putem kojim su vježbali grafomotoriku.

Na kraju smo naše aktivnosti zaključili jednom poznatom starom uzrečicom: „Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!“ i uživali u voćnoj užini – jabukama 😊